Header samenwerkinen

Spookhuizen of droomhuizen?

Spookhuizen of droomhuizen?

Het kiezen van een huis kan soms voelen als het lopen door een spookhuis, je weet nooit wat je tegenkomt. Wij helpen je graag de valkuilen te vermijden en je droomhuis te vinden. Net zoals in een griezelverhaal kunnen sommige problemen zich verbergen waardoor deze niet direct herkenbaar zijn. Onze checklist helpt je mogelijke gebreken te ontdekken, van lekkende daken tot krakende vloeren. Onderstaand enkele punten die jou daarbij kunnen helpen.

  1. Dak en lekkages: Het dak beschermt het huis tegen de wind, regen, sneeuw en hagel daarom is het belangrijk dat het dak in goede staat is. Kijk naar beschadigde dakpannen of shingles, en let op vochtplekken op plafonds en muren. Kleine lekkages kunnen op lange termijn voor grote schade zorgen, vooral aan de isolatie en houtstructuur.
  2. Vocht en schimmel: Vochtproblemen komen vaak voor in oudere huizen, vooral in kelders en badkamers.  Door te herkennen of de lucht vochtig en muf is of te zien of er schimmelplekken aanwezig zijn kunnen vochtproblemen worden herkend. Vocht kan namelijk leiden tot schimmelvorming, wat schadelijk is voor zowel de woning als je gezondheid.

  3. Vloeren en fundering: Een scheve of krakende vloer en deuren die niet goed sluiten, kunnen wijzen op problemen met de fundering of de constructie van het huis. Dit soort reparaties kunnen veel geld kosten, dus let hier goed op!

 

Voordat je een huis koopt, is het belangrijk de buurt te onderzoeken en te bekijken of jij jezelf hier al ziet wonen. Om je daarin wegwijs te maken hebben wij 3 handige tips en tools Die je helpen meer beeld te krijgen van de buurt.

  1. Gebruik buurtapps en websites: Met platforms zoals Buurtwhiz of Hoodmaps krijg je snel inzicht in de sfeer van een buurt. Je ziet beoordelingen van bewoners, informatie over veiligheid, voorzieningen en zelfs waar de gezelligste cafés en winkels zitten. Deze platforms kunnen je helpen om een gevoel te krijgen bij de levendigheid en veiligheid van de buurt.
  2. Check de voorzieningen in de omgeving: Gebruik Google Maps of Waze om te bekijken op welke afstand van jouw nieuwe woning de scholen, supermarkten, sportfaciliteiten en openbaar vervoer te vinden zijn. Zo kan je inschatten hoe je dagelijkse routine eruit gaat zien als je hier komt wonen!

  3. Onderzoek de veiligheid: Veiligheid is een topprioriteit toch?  Websites zoals Politie.nl (in Nederland) bieden criminaliteitsstatistieken per buurt. Zo krijg je een idee van de veiligheid en leefbaarheid in de omgeving van de woning. Je kunt ook nog bij de gemeente vragen naar buurtontwikkelingen en veiligheidsinitiatieven.

 

Wil je meer tips ontvangen? Vraag dan de makelaars van YESS naar handige informatie.

 


Terug naar overzicht
Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
21:53